Lucija Lesjak izvrsna 5. na Svjetskom prvenstvu!

 

“Međimurka” Lucija Lesjak debitirala je protekloga tjedna na Svjetskom prvenstvu, koje se održalo u indonezijskom gradu Jakarti. Tijekom cijele pripremne sezone Lucija je pokazivala zavidnu psihičku i fizičku formu, a glavni trener karate kluba “Međimurje”, Kristijan Lesjak to je i potvrdio.

Osvajačica brončane medalje na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Zürichu dokazala je da, bez obzira na treniranje u relativno malenom klubu, može i zna jako puno.

Nakon tri izvrsne pobjede (protiv predstavnice Španjolske 5:1, predstavnice Italije 2:0 i predstavnice Irana 2:0), Luciju je u polufinalnoj borbi dočekala uvijek nezgodna predstavnica Japana. Maleni nedostatak iskustva i sama pomisao na moguće finale i dogodilo se ono čega su se u “Međimurju” najviše bojali. Lucija je poražena rezultatom 0:2. Budući da je tom pobjedom predstavnica Japana otišla u finale, Lucija je dobila priliku u direktnom repazažu pokušati doći do brončane medalje. Prekratak period za oporavak nakon polufinalnog poraza i Lucija gubi tijesnim rezultatom 3:4 te tako osvaja peto mjesto.

Svi članovi i treneri karate kluba “Međimurje” jako su ponosni na sve pokazano i, bez obzira, što se vraća kući bez medalje, u utorak će je dočekati u zračnoj luci u Zagrebu onako kako ona to zaslužuje.

Već 28. studenog Luciju i njene klupske kolege, Lunu, Leona i Ninu, očekuje državno prvenstvo na kojem će se pokušati izboriti za odlazak na Europsko prvenstvo na Cipru, koje će se održati početkom 2016. godine.

IspisE-mail